Szef kuchni

Andrzej HarlaAndrzej Harla – szef kuchni

Swoją wieloletnią praktykę zawodową rozpoczynał od edukacji gastronomicznej na kierunku technologia żywności w specjalizacji mięsnej. Następnie wyjechał do Wielkiej Brytanii gdzie pogłębiał wiedzę kulinarną na Highlands College i pracował pod okiem najlepszych, brytyjskich kucharzy. Po podróży po Europie, w której odkrywał sekrety kuchni portugalskiej, hiszpańskiej i greckiej; wrócił do Polski, tu uzyskał tytuł czeladnika i mistrza w zawodzie kucharza. Będąc szefem kuchni w kilku mieleckich restauracjach, udzielał się także jako pedagog, kształcąc nowe pokolenia kucharzy. Obecnie kontynuuje swoją karierę współpracując z najlepszymi szefami kuchni w Polsce. Specjalizuje się w daniach kuchni śródziemnomorskiej, owocach morza a jego konikiem są mięsa, szczególnie wołowina i dziczyzna. Nie jest mu obca także kuchnia indyjska i japońska.

Pasja, talent i wytrwałość w dążeniu do celu!

[email protected]